Hlavní obsah

V Ostravě začal soud s brutálním vrahem čerpadlářky

Právo, Novinky, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

V pondělí začal u Krajského soudu v Ostravě vypovídat 50letý Jozef Kekelák z Bruntálu, obžalovaný z březnové brutální vraždy čerpadlářky Stanislavy Koláčkové (49 let). Kvůli krádeži dvaceti tisíc korun zasadil ženě čtyřicet ran nožem.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační fota z krušnohorské Moldavy, kam jezdí vlak tzv. krušnohorským Semmeringem

Článek

Nezaměstnaný dálkový řidič přišel 4. března na čerpací stanici na Žlutém kopci na okraji Bruntálu s nožem v ruce. Byl zadlužený a dva týdny bez zaměstnání. Ještě před činem si dal v blízké restauraci na kuráž asi deset dvanáctistupňových piv.

"Nůž byl jen na zastrašení. Vyhrnul jsem si límec zimní bundy, nasadil čepici, aby byly vidět jen oči a nos. Jenže paní mi bundu strhla a škrábla v obličeji. Okamžitě mne poznala. Zpanikařil jsem a začal bodat," vylíčil osudné okamžiky.

Výčet jeho útoku otřásl i kriminalisty: do hrudníku a břicha bodl čtrnáctkrát, do zad stejný počet, do boku pětkrát a do končetin sedmkrát. Zubatým ostřím zasáhl srdce, střeva, játra, ledvinu a další orgány. Čerpadlářka byla na místě mrtvá.

Schválně jsem nevraždil

Vzal peněženku, kterou po chvíli i s nožem zahodil. "Když asi za dva měsíce přišli policisté, aby mi jako podezřelému vzali sliny a pachové stopy, bylo jasné, že si pro mne přijdou. Trest si zasloužím, ale schválně jsem nevraždil," podotkl Kekelák. Přiznal se v půlce května, tedy dva a půl měsíce po činu.

Manžel zavražděné Milan Koláček se neubránil slzám a jen stěží artikuloval. "Ten den jsem byl na služební cestě v Novém Jičíně, při návratu zpět mi policisté hlásili přepadení pumpy," vzpomínal. Čerpací stanici manželé provozovali od roku 1995, žena ještě vedla podnikatelům účetnictví a daňové poradenství. 

"Pod pultem měla schovaný nůž. Ještě jsem se jí smál, že to má z těch televizních detektivek," dodal smutně manžel s tím, že se na Žlutém kopci nikdy nic závažného nestalo. "Jen pár lidí odjelo bez placení, ale to je u každé pumpy."

Oslavila by padesátiny

Koláček si myslí, že Kekelák šel vraždit. "Ženu zmasakroval, její tělo leželo v tratolišti krve. Snímky z vraždy ani nemohli ukázat veřejnosti, celá bolest se zračila v její tváři," řekl Koláček už na chodbě soudu. Se ženou dostavovali rodinný domek a chystali se na několik oslav. "Na konci března bychom slavili dvacáté výročí svatby. Nejmladší dcera se připravovala na maturitu, žena by slavila padesátku. Měla hroznou chuť do života," uvedl Koláček.

Přidala se i matka zavražděné Bohumila Tomanová. "Ten chlap je hyena. Nedal jí život, tak proč jí ho bral? Nikdo pro něj nemá dobrého slova, s vraždou se nikdy nesrovnám." Oba příbuzní žádají doživotí. Muži hrozí kromě výjimečného trestu až 15leté vězení. Soudce odročil líčení na odpoledne. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám