Hlavní obsah

V Ostravě explodoval byt, pak začalo hořet. Šest lidí bylo zraněno

Právo, hon, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Sedmatřicetiletý muž skončil v kritickém stavu v nemocnici po noční explozi v jednom z bytů v Ostravě-Hrabůvce. Několik dalších lidí vyššího věku bylo intoxikováno kouřem, případně utrpěli šok. Policisté museli dům evakuovat. Příčina události je v šetření.

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch domu v OstravěVideo: Denisa Doležalová, Právo

 
Článek

Podle zatím dostupných informací došlo k výbuchu ve tři hodiny ráno, na místo vyrazili záchranáři, hasiči a policisté. Podle informací Práva měla být v bytě varna na výrobu drog.

Policie hledá svědky nehody, při které v Ostravě auto srazilo dvě ženy

Krimi

„Policisté v prvních okamžicích pomáhali s kontaktováním osob, které byly ohroženy událostí, a asistovali při jejich následné evakuaci. Byty musely opustit desítky osob, a to ze tří vchodů bloku domu. Zdravotníci ošetřili několik zraněných,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při explozi bylo zraněno šest lidí.

Jak doplnil mluvčí záchranky Lukáš Humpl, sedmatřicetiletý muž utrpěl popáleniny na více než polovině těla. „Zasahující lékař jej musel uvést do umělého spánku, zajistit dýchací cesty a převést na přístrojem řízenou ventilaci. Po prvotním ošetření popálených ploch byl předán týmu popáleninového centra ostravské fakultní nemocnice,“ sdělil Humpl.

Zoufalý dlužník v Ostravě před exekutorem předstíral vlastní smrt

Krimi

Ošetřeno bylo dalších pět osob ve věku šedesát až šestaosmdesát let, z toho jednu záchranáři následně transportovali do nemocnice pro intoxikaci kouřem. „Ostatní obyvatelé jevili známky akutní stresové reakce. Byli ponecháni na místě události v péči interventky záchranné služby, která jim poskytla první psychickou pomoc,“ uvedl Humpl.

Výbuch v bytě byl tak silný, že jsou zbytky oken rozesety i několik desítek metrů od domu. Zbytky závěsů a záclon visí na stromech u domu, kde došlo k výbuchu.  Obyvatelé sousedních domů se už během dopoledne pustili do úklidu oken.

„V této chvíli nejsou známy příčiny exploze. Ohledání místa bude možné až po vyjádření statika,“ dodala mluvčí policie.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Poničený dům

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při explozi bylo zraněno šest lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám