Hlavní obsah

V Olomouci je další otrávený metanolem, koupil si láhev ve smíšeném zboží

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

V Olomouci se objevil další případ otravy metanolem. Do zdejší fakultní nemocnice byl v sobotu přivezen sedmapadesátiletý muž poté, co pozřel alkohol z neokolkované láhve, kterou pravděpodobně zakoupil v prodejně smíšeného zboží na Nedvědově ulici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Jeho stav je vážný. Muž leží na klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. Je v umělém spánku na dýchacím přístroji a dialýze. Podávány jsou mu léčebné dávky etanolu,“ řekl Právu v pondělí mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

I v souvislosti s tímto případem vydalo krajské policejní ředitelství v Olomouci výzvu občanům, kteří si zakoupili jakoukoli láhev s alkoholem bez etikety a kolku, aby jej s ohledem na své zdraví raději vylili do odpadu nebo pokud mají takovýchto podezřelých lahví více, ať si je nechají vyšetřit v laboratořích. Najdou je v Chudobíně na Olomoucku, na katedře analytické chemie Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého nebo ve Zdravotním ústavu ve Wolkerově ulici v Olomouci.

„Dále žádáme zákazníky „Smíšeného zboží“ na ulici Nedvědova v Olomouci, kteří si zde lahve s alkoholem bez etiket a kolků zakoupili, ať kontaktují Policii ČR na lince 158. V žádném případě by tento alkohol neměli konzumovat. Je zde podezření, že může obsahovat látku zdraví nebezpečnou,“ sdělila Právu v pondělí policejní mluvčí Marta Vlachová. V Olomouckém kraji na otravu metylalkoholem zemřelo dosud pět lidí. V kauze Metyl jsou tu stíháni tři lidé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám