Hlavní obsah

V Olomouci hořel sklad, škody jdou do miliónů

Právo, pem

Škodu v řádech miliónů korun způsobil rozsáhlý požár, který v pondělí večer zachvátil skladovou halu v soukromé firmě v Sladkovského ulici v Olomouci. Na místě zasahovalo několik hasičských jednotek. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Událost nám byla nahlášena v 17.35. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Olomouce s cisternami a výškovou technikou a dobrovolní hasiči z Holice, Černovíra, Velké Bystřice, Dubu nad Moravou, Velkého Týnce a Chválkovic. Po příjezdu zjistili, že hoří uvnitř haly o rozměrech asi 10 krát 20 metrů a výšky šest metrů. Požár v době jejich příjezdu silně dýmil," řekla Právu mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Podle ní byla hala krajní, navazovaly na ni další objekty, které se podařilo uchránit. Plameny zasáhly zaparkovaný automobil, vysokozdvižný vozík a uskladněný materiál.

"V místě zásahu byla zřízena kyvadlová doprava vody,“ doplnila Hacsiková s tím, v průběhu likvidačních prací hasiči dohašovali ohniska, odvětrávali zakouřené prostory a chránili sousední objekty před přenesením požáru.

Příčina požáru, který byl zlikvidován v 19.40, je v šetření. „Do rána na místě ještě hlídali dobrovolní hasiči z Olomouce-Chválkovic,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám