Hlavní obsah

V obchodní zóně u Prahy se zřítil jeřáb, dva mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Čestlicích u Prahy, v tamní obchodní zóně, se na stavbě aquaparku při montáži zřítil jeřáb. Při nehodě zemřeli dva lidé, další člověk utrpěl těžká zranění. Na místě zasahovaly čtyři záchranné vozy a helikoptéra. Podle policie došlo k trestnému činu ublížení na zdraví.

Článek

"Dva muži zemřeli, třetí byl převezen s poraněnou páteří do nemocnice ve Střešovicích," sdělila Novinkám mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

"My jsme tam vypomáhali vrtulníkem, který převezl těžce zraněného dělníka do Ústřední vojenské nemocnice," potvrdila Novinkám mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

:. Záchranáři resuscitují jednoho z dělníků, kterého zasáhl padající jeřáb.

Podle Janečkové jeden z mužů zemřel na místě, druhého se záchranáři snažili resuscitovat, ale svým zraněním podlehl. Zranění třetího dělníka označila za těžké.

Jeřáb se zřítil do prostoru staveniště

"Ráno jsme šli kolem, zrovna když jeřáb stavěli. Ještě jsme si říkali, že se sem musíme později vrátit a podívat se, ale už jsme to ale nestihli," popsal Právu Tomáš Vyskočil, který pracuje v blízkém obchodu s elektronikou.

On i jeho kolegové v budově, která stojí od stavby aquaparku zhruba 100 metrů, prý pouze slyšeli hlasitou ránu. "Pak jsme až viděli, že jeřáb leží na zemi. Zřejmě ho dělníci ani nestihli dostavět, protože ještě v půl desáté stála na staveništi pouze základní lišta s kabinou, bez hlavního ramene," pokračoval.

Jeřáb se podle Vyskočila zřítil pouze na ohrazený pozemek staveniště. "Hned na to přiletěl vrtulník a policisté začali usměrňovat dopravu, aby měly přijíždějící sanitky a hasičská auta prostor," dodal Vyskočil.

Policie zahájí trestní řízení

"Ve věci budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví," řekla Novinkám mluvčí policistů pro Prahu - venkov Jana Žďárská

Podle policejní mluvčí se stali oběťmi nehody dělníci, kteří montáž prováděli. "Na místo budou přizváni pracovníci inspektorátu bezpečnosti práce a soudní znalec z oboru stavebnictví," dodala Žďárská. 

:. Jeřáb se zřítil v blízkosti frekventované obchodní zóny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám