Hlavní obsah

V metru odstřihli z vodítka psa, zvíře živořilo v parku. Policie našla podezřelé

Praha

Trojici mužů, kteří jsou podezřelí, že sebrali spícímu cestujícímu v metru psa z vodítka, našla po pátrání zveřejněném v médiích pražská policie. Neobvyklou krádež vyšetřovali kriminalisté od konce srpna, zvíře se tehdy našlo v parku na pražských Vinohradech ve zbídačeném stavu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Majitel přišel o křížence krysaříka a pinče na konci srpna na cestě metrem na lince C mezi stanicemi Chodov a Muzeum. Trojice mužů měla podle kriminalistů využít situace, kdy majitel psa spal, a v nestřeženém okamžiku odřízla vodítko. Podezřelí pak vystoupili se zvířetem na Muzeu.

Muž v Českých Budějovicích přistihl zloděje přímo při činu. Vydal se za ním

Krimi

Čtyři dny po krádeži se pes našel v Riegrových sadech na pražských Vinohradech, byl ve zbídačeném stavu a nemohl došlápnout na zadní končetiny.

Policie vzhledem k tehdy ještě bezvýslednému pátrání zveřejnila informaci o případu počátkem listopadu.

Neznámí muži ukradli ze zahrady domu psa, hledá je policie

Krimi

„Díky medializaci již policisté mají ztotožněného podezřelého a jeho dvoučlenný doprovod. V současné chvíli s mužem probíhají standardní úkony trestního řízení,” informovala ve středu o vývoji v případu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Ukradli jí psa, pro jeho nalezení dělá víc, než byste čekali

Koktejl

Podrobnosti policie neupřesnila, není zřejmé, zda se muž přihlásil policii sám a zda byl případně z něčeho obviněn. K úkonům trestního řízení patří podle paragrafů například výslech lidí, podání vysvětlení či domovní prohlídky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám