Hlavní obsah

Muž v Českých Budějovicích přistihl zloděje přímo při činu. Vydal se za ním

České Budějovice

Všímavý kolemjedoucí a následně i policejní pes významně přispěli k dopadení 39letého recidivisty, který počátkem září už podruhé během krátké doby vykrádal zlatnictví v centru Českých Budějovic. Po krátkém pronásledování policisté podezřelého zadrželi nedaleko místa činu. O případu informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Foto: Policie ČR

Zničená výloha vyloupeného zlatnictví

Článek

Všímavý muž projížděl první zářijové pondělí ve večerních hodinách poblíž českobudějovického náměstí, když tu jeho pozornost upoutal zloděj, který postával u rozbité výlohy zlatnictví a vybíral z ní věci.

„Muž nezaváhal, vytočil linku 158 a začal pachatele sledovat. Ten se totiž mezitím i s lupem vydal do přilehlých ulic. Nejdříve ho pronásledoval svým vozidlem, nakonec však zaparkoval a vydal se za zlodějem pěšky,“ uvedla mluvčí.

Muž celou dobu mluvil s operačním důstojníkem a informoval ho o poloze podezřelého. Po chvilce se už potkal s vyslanou policejní hlídkou, která s sebou přivezla i policejního psa.

Zloděj v Pardubicích ztratil při útěku mobil. Odhalila ho jeho matka a selfie fotky

Krimi

Policisté začali podezřelého pronásledovat, ten nedal na jejich výzvy, ať zastaví, a místo toho se schoval do křoví, kam následně psovod vyslal svého psa. Když pak na místo přijeli policisté z další hlídky, ve spolupráci s psovody podezřelého zadrželi.

Kriminalisté následně zjistili, že muž nejenže měl u sebe lup za více než 30 tisíc, ale i že na stejném místě loupil už o 11 dní dříve, kdy ukořistil šperky v téměř dvojnásobné hodnotě. Na začátku září také několikrát ukradl kosmetiku či elektroniku v jednom z českobudějovických obchodů.

Senior v Praze kradl peněženky i matkám z kočárků. Odhalily ho kamery

Krimi

„Kriminalisté muže obvinili z trestného činu krádeže a poškození cizí věci. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ doplnila mluvčí.

Ta zároveň poděkovala všímavému muži za statečnost, díky které se recidivistu podařilo rychle dopadnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám