Hlavní obsah

V lomu na Bruntálsku zemřel potápěč

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Tragicky skončilo v neděli potápění pro jednašedesátiletého muže na Bruntálsku. Problémy měl i další, o dvanáct let mladší potápěč, tomu záchranáři pomohli, převoz do nemocnice však odmítl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K neštěstí došlo v lomu u Svobodných Heřmanic okolo půl třetí odpoledne. Muži se potápěli v lomu s kolegy, když ti ztratili v průběhu ponoru se starším z dvojice kontakt.

„Nalezen byl později ve vodě bez známek života a byl vytažen na břeh,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že přivolaní záchranáři zahájili resuscitaci a pokoušeli se obnovit krevní oběh postiženého.

Na Slezské Hartě utonul potápěč, přestal mu fungovat dýchací přístroj

Krimi

„Přes využití léků, přístroje zajišťujícího nepřímou srdeční masáž, umělou plicní ventilaci i další opatření nevedla snaha záchranářů k úspěchu a zasahující lékař musel nakonec konstatovat smrt pacienta,“ uvedl.

Záchranáři ošetřili i mladšího potápěče. „Zajistili mu tepelný komfort, podali léky a kyslík. Muž odmítl transport do nemocnice a vzhledem k nezávažnosti jeho obtíží mohl být ponechán na místě,“ nastínil Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám