Hlavní obsah

V litvínovské chemičce hořela trafostanice, škoda je 25 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litvínov

V areálu litvínovské petrochemické společnosti Orlen Unipetrol RPA dnes hořela trafostanice. Požár, jehož příčinou byla technická závada, způsobil podle odhadů škodu 25 milionů korun, uvedli na Twitteru ústečtí krajští hasiči.

Foto: HZS Hlavního města Prahy

Ilustrační foto

Článek

Trafostanice v litvínovské chemičce vzplanula dnes odpoledne. Uhasila ji podniková jednotka profesionálních hasičů. Na místo přijel také hasičský vyšetřovatel. "Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 25 milionů Kč," uvedli krajští hasiči.

Společnost Unipetrol RPA vyrábí v rafineriích Litvínově a Kralupech petrochemické, rafinérské a agrochemické výrobky. Na trh dodává především motorová paliva, topné oleje, asfalty, zkapalněné ropné produkty či polyetylen. V rafinerii v Litvínově-Záluží firma ročně zpracuje kolem 5,4 milionu tun ropy.

V srpnu 2015 postihl rozsáhlý požár propylenovou jednotku chemičky Unipetrol v Záluží u Litvínova. Při havárii muselo být evakuováno víc než 3000 lidí, zasahovalo 500 hasičů. Unipetrol od pojišťoven dostal jako náhradu celkové škody přes deset miliard korun. Chemička uvedla, že příčinou havárie byl nestandardní jev na pojistném ventilu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám