Hlavní obsah

V Letňanech hořela hala, zasahovaly jednotky z celé Prahy

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Několik jednotek hasičů zasahovalo v pátek u požáru haly PVA na výstavišti v pražských Letňanech. Požáru předcházela exploze tlakové lahve ve stánku. Dva lidé byli popáleni.

Zásah hasičů v LetňanechVideo: Novinky

 
Článek

K požáru vyjeli hasiči krátce po jedenácté hodině do ulice Beranových. Jak informovali pražští záchranáři, lahev explodovala ve stánku s občerstvením, který je před halou.

„Při výměně propanbutanové lahve v jednom ze čtyř stánků nastala exploze. Na místě zasahovalo 18 jednotek, lokalizace požáru byla nahlášena po 40 minutách. Bezpečnostní služba evakuovala asi 200 lidí. Příčina požáru se bude vyšetřovat, ale vše směřuje k práci s propanbutanovými lahvemi,“ řekl na místě velitel zásahu Miloš Němec.

Zde můžete sledovat záznam přímého přenosu:

„Na místo vyjely jednotky z téměř všech pražských stanic, povoláni byli také dobrovolní hasiči. Zasahovali třemi vodními proudy. Z objektu byly vyneseny další tlakové lahve,” dodala mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Poškozeny byly výstavní stánky i hala. K požáru dorazilo také speciální auto záchranářů, které pojme více zraněných, tzv. atego. Dva zranění byli převezeni do nemocnice na pražských vinohradech.

Hasiči vyhlásili také třetí stupeň požárního poplachu. Policie a hasiči místo uzavřeli a nikoho do blízkosti požáru nepouštěli.

Areál PVA Expo Praha nabízí celkem 105 000 metrů čtverečních krytých i venkovních ploch. Sedm moderních ocelových hal má rozlohu 35 000 metrů čtverečních. Na výstavišti se konají veletrhy, výstavy, sportovní akce, koncerty, konference, semináře, workshopy, kongresy a firemní prezentace. Podle webových stránek se v pátek v areálu koná fórum celiaků.Zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám