Hlavní obsah

V lese u Cvikova ležela na pěšině spousta peněz. Policie hledá majitele

– Cvikov
Novinky, kub

Policie hledá majitele značného množství bankovek, které našel na začátku července muž při procházce se psem v okolí Cvikova na Českolipsku. Policie nechce výši nalezeného obnosu zatím zveřejnit, hovoří pouze o vyšší částce. Důvodem je právě fakt, že se majitele dosud nepodařilo najít.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S penězi přišel na policejní služebnu 55letý poctivý nálezce předminulý týden v pondělí. Obnos našel týž den na lesní pěšině poblíž Cvikova.

„Protože se o peníze do dnešního dne nikdo nepřihlásil, rozhodli jsme se oslovit jeho majitele přes média,” informovala v úterý o nálezu mluvčí police Ivana Baláková.

Výši částky policie nechce zatím zveřejnit. „Nemůžeme ani naznačovat, ale je to víc, než byste asi čekal," řekla mluvčí na dotaz, zda lze cifru alespoň zhruba určit na desítky, stovky či miliony korun.

Šofér přišel při rozvozu zboží na Zlínsku o peněženku se 140 tisíci

Krimi

Rovněž neupřesnila, v čem byly peníze uložené, případně zda byly rozházené.

„Podrobnější informace k samotnému nálezu v tuto chvíli sdělovat nemůžeme, protože bychom jejich zveřejněním mohli vytvořit příležitost k tomu, že se vydání peněz budou domáhat i lidé, kterým nepatří,” zmínila Baláková.

Zjistil, že vyhrál 26 milionů. Za pár hodin ztratil výherní tiket

Koktejl

Vlastník se podle mluvčí může o ztracené peníze přihlásit do pátku na oddělení policie ve Cvikově na telefonním čísle 974 472 600 v době od 7.30 do 15.30, jinak mimo pracovní dobu a o víkendu kdykoliv na lince 158.

Když se do neděle nikdo neozve, peníze poputují na cvikovskou radnici do ztrát a nálezů, informovala policie na webu s odkazem na kontakty.

Reklama

Související články

Hledač našel na Plzeňsku lidské kosti

Hledal v sobotu večer v lese na Plzeňsku válečné artefakty a možná je skutečně našel. Ale jiné, než si představoval – zhruba tři sta metrů od hřbitova...

Výběr článků

Načítám