Hlavní obsah

V lese na Českobudějovicku někdo nastražil čelisťové pasti. Chytily se do nich kočky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Velmi nebezpečné ocelové čelisťové pasti nastražil dosud neznámý pachatel na Českobudějovicku. Do dvou z nich se chytly kočky, jedna přišla o nohu, druhá o život. Policie v pátek požádala o pomoc při pátrání po pachateli.

Foto: Policie ČR

Nalezená čelisťová past

Článek

Pasti, které jsou zakázaným prostředkem, se objevily v lese České Švýcarsko u ulice K Vysílači v obci Srubec.

„Do jedné z nich se na počátku června chytila evropská krátkosrstá kočka, která musela být ošetřena veterinářem a utrpěla devastující poranění končetiny,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Hůř dopadla kočka, která se do podobné pasti chytila v květnu v ulici Drátenická. Na následky zranění uhynula. Podle policie se ve stejném období v oblasti našly také otrávené návnady. Za jakým účelem pachatel pasti pokládá, není jasné. Může jít o pytláka, ale také někoho, komu vadí domácí mazlíčci.

Policie vyzvala místní obyvatele, aby byli opatrní, a zároveň požádala veřejnost o pomoc. Pokud by měl někdo informace vedoucí k objasnění případu, může kontaktovat policisty na lince 158 či přímo vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 226 352.

Reklama

Výběr článků

Načítám