Hlavní obsah

V Krkonoších shořela chata Bažina

Pec pod Sněžkou

V Peci pod Sněžkou u sjezdovky Javor v noci na pondělí shořela chata Bažina. Škoda bude nejméně milion korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn, chata byla podle hasičů prázdná.

Foto: Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje

Požár chaty Bažina u vleku sjezdovky Javor v Peci pod Sněžkou

Článek

Chata Bažina leží zhruba v polovině největší sjezdovky v Peci Javor a je od ní vzdálená přibližně 100 metrů. Oznámení o požáru hasiči dostali v neděli po 18:30 a postupně na místo vyslali pět jednotek.

„Když se hasiči dostali k místu události, byl požár v pokročilé fázi. Hasební prostředky musely být na místo dopravovány pomocí skútrů nebo rolby. Hasičům s dopravou pomáhala horská služba i místní,” uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Hasičům se podařilo napojit na systém zasněžování, k hašení tak použili vodu na výrobu technického sněhu.

Od žhavého popela chytla krkonošská bouda, dva zranění

Krimi

„V průběhu noci došlo kolem druhé hodiny ranní k redukci zasahujících jednotek, na místě zůstala už jen dobrovolná jednotka z Pece pod Sněžkou. Část objektu se musela nechat kontrolovaně dohořet, proto zatím nebyla ohlášena likvidace události,” uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Celý zásah byl komplikovaný, ať už kvůli čerstvě napadanému sněhu, těžko přístupnému terénu, ale i kvůli silnému větru, který podpořil rozšíření požáru na celý objekt.

Příčina požáru zatím není jasná a upřesňovat se bude i výše škody. Na místě bude během pondělí pracovat vyšetřovatel hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám