Hlavní obsah

V kamiónu v prostorách celního úřadu na Vsetínsku našli dva migranty. Mysleli si, že jsou ve Francii

– Vsetín
Právo, jr

Dva cizince objevili celníci v kamiónu se zbožím z Turecka přímo v prostoru celního úřadu ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. Migranti se nestačili divit, mysleli si, že jsou ve Francii.

Foto: Celní správa

Prořízlá plachta kamiónu

Článek

S podobným případem se celníci v regionu ještě nesetkali. Aby migranty našli přímo ve voze v prostorách celního úřadu, to bylo podle mluvčího Celního úřadu pro Zlínský kraj Dušana Janiše poprvé.

Že je krycí plachta kamiónu poškozená, si všimla jedna zaměstnankyně úřadu. Celníci proto provedli komplexní prohlídku vozidla. Podle Janiše v něm objevili dvojici cizinců bez cestovních dokladů, tvrdili, že pocházejí z Pákistánu.

Zjišťují totožnost

„Byla s nimi těžká domluva, dorozumívali se jen lámanou angličtinou. Z jejich vyjádření se dalo pochopit, že se domnívají, že jsou ve Francii,“ dodal Janiš. Do nákladového prostoru zajištěného v Turecku vnikli podle všeho proříznutou plachtou.

„Byli umístěni do policejní cely, záležitostí se zabývá cizinecká policie. Prvořadé je nyní zjistit jejich totožnost, ověřit údaje, které uvádějí o své národnosti, zjistit, zda nejde o osoby hledané u nás nebo jinde v Evropě. O jejich osudu se bude rozhodovat v příštích hodinách či dnech. Je více variant, mohou například žádat o azyl,“ uvedl mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám