Hlavní obsah

V Jihlavě se stala vražda, násilnou smrt odhalila až nařízená pitva

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

V sobotu byl v Jihlavě zavražděn šedesátiletý muž. Při prvotním ohledání těla přitom nic nenasvědčovalo tomu, že by zemřel násilnou smrtí. Její příčinu odhalila až policií nařízená pitva. Ve středu o tom informovala jihlavská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K vraždě došlo v jihlavské prodejně Chytrý kuřák. Nález těla oznámila kolegyně muže krátce po šestnácté hodině. „Na základě prvotního ohledání těla zemřelého muže nic nenasvědčovalo tomu, že by na jeho úmrtí mohla mít podíl nějaká cizí osoba,“ uvedla mluvčí.

Policie přesto nařídila soudní pitvu, jejíž výsledky v úterý potvrdily, že na smrti měla podíl cizí osoba. „Z tohoto důvodu se v úterý odpoledne kriminalisté na místo činu opětovně vrátili a prováděli zde další úkony trestního řízení,“ doplnila Čírtková.

Policie případ šetří jako podezření ze spáchání zločinu vraždy. „Vzhledem k tomu, že vyšetřování případu a pátrání po pachateli násilného trestného činu je na samém počátku, tak zejména z taktických důvodů, nemůžeme v tuto chvíli sdělit žádné konkrétní podrobnosti,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám