Hlavní obsah

V Jeseníkách zkolaboval běžkař, na místě zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseníky

Třiašedesátiletý běžkař zemřel v pondělí odpoledne v Jeseníkách. I přes rychlou pomoc horské služby i vrtulníku záchranné služby se jej nepodařilo zachránit.

Foto: Horská služba

Zásah záchranářů u kolapsu běžkaře

Článek

Muž zkolaboval na běžkách mezi Švýcárnou a Červenohorským sedlem. Horskou službu přivolala jeho manželka, která uvedla, že se muž léčí s vysokým tlakem.

Horští záchranáři po příjezdu na místo použili externí defibrilátor, který ale nedoporučil výboj. Záchranáři proto zahájili nepřímou masáž srdce. Zároveň byli ve spojení se záchranáři, kteří na místo poslali vrtulník.

Sedmdesátiletý skialpinista se ztratil v Jeseníkách. Nefungoval mu mobil ani powerbanka

Krimi

„Po příletu spustila posádka lékaře LZS palubním jeřábem přímo na místo resuscitace. Lékař si pacienta převzal, nasadil automatický systém Lucas, ale po nějaké době byl nucen konstatovat smrt,“ uvedl náčelník Horské služby Jeseníky Vítězslav Kaller.

Náčelník připomněl, že by lidé měli před náročnějšími výlety vždy zvážit svůj zdravotní stav a schopnosti a přizpůsobit jim plánování.

Zdolat Sněžku bylo nad síly mladé dvojice, zasahovala horská služba

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám