Hlavní obsah

V Golčově Jeníkově se zase samy rozjely vagóny, inspekce zjišťuje proč

Havlíčkův Brod

Inspektoři Drážní inspekce již potřetí za uplynulý týden museli vyrazit do Golčova Jeníkova. V úterý se tam opět dala do pohybu odstavená drážní vozidla a narazila do lokomotivy. Jde o třetí nehodu v tomto městě za poslední týden. Předchozí se stala v pondělí a další minulou středu, kdy na trati zemřel dělník.

Foto: Drážní inspekce

Vyšetřování události v Golčově Jeníkově

Článek

"V tento okamžik se zjišťuje, co se stalo, jak fungovaly vztahy s firmou, která tam rekonstruuje trať. To potrvá ještě dlouho, než se zjistí, jaká je příčina a jaké opatření se přijme," řekl náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera.

Foto: Drážní inspekce

Vyšetřování události v Golčově Jeníkově

Při úterní nehodě vznikla škoda 60 000 korun - zhruba 40 000 korun na trati a zbytek na vozech, nikdo se nezranil a podezření na únik nafty se nepotvrdil.

"Evidentně nebyly vozy zabrzděny, ale proč, to se zjišťuje," dodal Kučera.

Ujel osm kilometrů

Tragické následky měla kolize, která se v obci stala před týdnem. Tehdy od Vlkanče ujel vůz naložený kolejovými poli a dojel až do Golčova Jeníkova, přičemž projel několik železničních přejezdů i zastávku Golčův Jeníkov město. "Vůz s nákladem jel nekontrolovaně téměř osm kilometrů," konstatovala Drážní inspekce. [celá zpráva]

Foto: Drážní inspekce

Vagón s kolejemi se samovolně rozjel a srazil dva muže.

Vagóny srazily dva muže, kteří opravovali trať. Jeden zemřel, druhý byl s vážným zraněním letecky přepraven do nemocnice.

V pondělí ráno mezi Vlkančí a Golčovým Jeníkovem vykolejily kolejové páry převážející kolejová pole. Škoda byla vyčíslena na 20 000 korun, sesuté koleje až do pozdního večera zablokovaly trať.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám