Hlavní obsah

V elektrárně hořela sušárna uhlí, při zásahu se zranil hasič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vřesová

Desítky hasičů vyjížděly k extrémně náročnému zásahu do areálu Sokolovské uhelné ve Vřesové na Sokolovsku. Od páteční noci tam hořela sušárna, kde je uskladněno 150 tun uhlí. Oheň se podařilo dostat sice nad sobotním ránem pod kontrolu, ale během dne se stále objevovala nová ohniska. Jednotky zůstávají stále na místě. Při události se zranil hasič.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči od páteční noci zasahují u rozsáhlého požáru v areálu Sokolské uhelné na Karlovarsku.

Článek

„Při příjezdu už bylo zasaženo horní patro sušicí věže a oheň se rychle šířil do dalších pater. Zásah byl extrémně fyzicky náročný. Všechny prostory byly silně zakouřené s množstvím uhelného prachu. Hasiči museli postupovat v dýchací technice do padesáti metrů výšky sušárny,“ popsal mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal s tím, že na místo přijel i speciální protiplynový vůz.

Plameny nakonec zasáhly i dopravník uhlí. Hasiči dostali požár pod kontrolu nad sobotním ránem. Během celého dne se ale objevovala skrytá ohniska. „Kolegové zůstávají stále na místě,“ sdělil Kasal v sobotu po 21. hodině. Doplnil, že při události se jeden hasič zranil.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Během celého dne se ale objevovala skrytá ohniska.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči od páteční noci zasahují u rozsáhlého požáru v areálu Sokolské uhelné na Karlovarsku.

„Naštěstí nikdo ze zaměstnanců nezemřel ani se nezranil,“ uvedla Kateřina Pištorová, mluvčí Suas Group, což je dceřiná společnost Sokolovské uhelné. V sušárně mají uskladněných na 150 tun uhlí. „Technologie byla mimo provoz. Hrozilo, že dojde k výpadku tepla pro Karlovy Vary, Chodov, Nejdek a Nové Sedlo, ale naštěstí se tak nestalo,“ dodala.

Příčina požáru je v šetření. Jasno zatím není ani o výši škody. Podle člověka obeznámeného s událostí zřejmě bouchl elektrofiltr na sušárně. „Kontrolovali jsme nedaleký Chodovský potok. Žádné znečištění kvůli hašení se neprokázalo. Situaci nadále monitorujeme,“ uzavřela Pištorová.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Příčina požáru je v šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám