Hlavní obsah

V domě v Opavě našli zavražděného muže, policie zadržela jeho partnerku

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Moravskoslezští kriminalisté vyšetřují vraždu třiačtyřicetiletého muže z Opavy. Tělo našli v sobotu v podvečer v jednom z opavských rodinných domů. Policie zadržela šestačtyřicetiletou ženu, zřejmě partnerku oběti. TV Nova uvedla, že muž se snažil na ženu útočit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté ohledali místo činu, zajistili stopy i věci důležité pro trestní řízení. I v těchto chvílích na případu intenzivně pracují, proto lze nyní sdělit jen prvotní informace, které nenaruší dokazování věcí,“ uvedla krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Dodala, že muž měl utrpět zranění, kterému následně bohužel podlehl. „Policisté zadrželi šestačtyřicetiletou ženu, kterou následně vyslechli. K pozůstalým policie vyslala krizového interventa,“ upřesnila Holčáková s tím, že věc je kvalifikována jako zvlášť závažný zločin vraždy.

Podle TV Nova muž na ženu útočil zamkla se před ním a on se za ní dobýval. Pak ho bodla a zavolala mu záchranku. Muž ale zemřel, i když se ho lidé na místě události snažili oživit.

Lékaři radili s resuscitací

„V době, kdy nám byl zraněný muž nahlášen, tak už byl v bezvědomí. Snažili jsme se proto po telefonu pomoci lidem, kteří byli na místě události, aby zraněného resuscitovali. S naší telefonickou pomocí zahájili masáž srdce, ve které pak pokračovali přivolaní záchranáři. Bohužel muž svým zraněním podlehl a lékařka musela konstatovat smrt,“ popisoval událost mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Více informací o charakteru zranění muže mluvčí odmítl poskytnout s ohledem na policejní vyšetřování.

Podle informací Práva by se však mělo jednat o bodná zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám