Hlavní obsah

V chatě ve Strakonicích uhořela žena, muž se těžce zranil

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice
Aktualizováno

Při požáru dřevěné chaty ve strakonické zahrádkářské kolonii, který vypukl v noci na úterý, zemřela pravděpodobně neznámá žena. Muž byl s těžkými popáleninami převezen vrtulníkem do nemocnice.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Při požáru chaty uhořel člověk

Článek

O požáru informovala Právo mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Vendula Matějů. Hasiči, kteří dorazili na místo požáru po půl druhé, našli u hořícího dřevěného domku popáleného muže. Okamžitě ho předali do péče zdravotníků a ti ho letecky transportovali na popáleninové centrum v Praze. Během transportu muž volal, že v chatce zůstala ještě žena.

„O hodinu později hasiči skutečně nalezli uvnitř shořelého objektu lidské tělo, ale teprve test DNA určí, zda šlo skutečně o ženu. Na místo byl povolán i psovod se speciálně vycvičeným psem,“ řekl Právu v úterý ráno krajský policejní mluvčí Milana Bajcura.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Při požáru chaty uhořel člověk

Oheň se podařilo definitivně zlikvidovat před čtvrtou ranní. Jeho příčina se dál vyšetřuje. Škoda na objektu se pohybuje podle prvních odhadů kolem 100 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám