Hlavní obsah

V Čelákovicích evakuovali hořící panelák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČELÁKOVICE

Obyvatelé sedmipatrového panelového domu v Čelákovicích museli být v pondělí odpoledne evakuováni kvůli požáru, který zachvátil byt v šestém patře a následně se rozšířil. Škoda se odhaduje na pět miliónů korun. Lékaři museli ošetřit majitelku bytu, kde požár vznikl.

Článek

Hořet začalo v šestém patře, oheň se rozšířil i do nejvyššího patra a hořela i střešní konstrukce. Příčinou požáru, který způsobil škodu ve výši pěti miliónů korun, je pravděpodobně ponechání elektrického spotřebiče bez dozoru.

Lékaři museli ošetřit majitelku bytu, kde požár vznikl. Žena se nadýchala zplodin a utrpěla psychický šok, uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan.

Lidé dostali náhradní ubytování

Obyvatelé domu museli být evakuováni. Deset rodin využilo nabídky obce a bylo náhradně ubytováno v Manažerském centru v Čelákovicích, řekl  starosta obce Bohumil Klicpera. Ostatní se podle něho nejspíš rozhodli zůstat u příbuzných a známých.

V úterý poškozený panelový dům prohlédnou statici. Do té doby nelze říci, jak dlouho budou muset jeho obyvatelé bydlet jinde, uvedl Klicpera. Město je připraveno nechat rodiny v Manažerském centru tak dlouho, jak to bude potřeba, dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám