Hlavní obsah

V bytovém domě v Karviné vybuchl plyn

– Karviná • Aktualizováno
Právo, den

Moravskoslezští policisté, hasiči a záchranáři řeší od úterního odpoledne výbuch plynu v jednom z bytových domů v Karviné. Zdravotníci ošetřili jednoho zraněného, dvanáct lidí hasiči evakuovali.

Foto: Novinky

Výbuch plynu v Karviné

Článek

„K výbuchu plynu v jednom z bytů v domu v ulici U Bažantnice v Karviné-Novém Městě došlo kolem 14:30 hodin. Jedna osoba je zraněná, avšak neměla by být v ohrožení života,” sdělil mluvčí policie Petr Směták.

Foto: Novinky

Výbuch plynu v Karviné

Mluvčí záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že zraněnou osobou byl muž, zřejmě obyvatel vybuchlého bytu, ve věku 56 let.

„Měl lehčí poranění v oblasti hlavy a hrudníku. Byl při vědomí a mimo ohrožení života. Záchranáři ho převezli do karvinské nemocnice. Pak jsme tam ještě měli v péči ženu a muže ve středním věku. Ti ale nebyli zranění fyzicky, šlo spíše o to, že byli otřeseni tou událostí. Byli prohlédnuti, ošetřeni a ponecháni na místě,“ upřesnil Humpl.

Foto: Novinky

Výbuch plynu v Karviné

Mluvčí policie dodal, že na místě zasahují složky záchranného systému. „Policie prověřuje přesné příčiny a okolnosti výbuchu,“ shrnul s tím, že bylo evakuováno dvanáct lidí.

Bytový dům patří společnosti Residomo, která městu přislíbila, že pokud se evakuovaní lidé nebudou moci do domu vrátit, poskytne jim náhradní ubytování.

Reklama

Výběr článků

Načítám