Hlavní obsah

Střelba v budově hejtmanství ve Zlíně, jedna úřednice je po smrti

Zlín
Aktualizováno

Devětadvacetiletý muž ve čtvrtek dopoledne podle policie zastřelil zaměstnankyni úřadu Zlínského kraje, která byla jeho bývalou přítelkyní. Následně se pokusil o sebevraždu. Střelec je pod kontrolou policie v nemocnici.

Na zlínském hejtmanství se stříleloVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Podle důvěryhodného zdroje deníku Právo došlo ke střelbě ve 14. patře, kde má kanceláře hejtman Zlínského kraje Radim Holiš (ANO) i vedení krajského úřadu. Hejtman je podle informací Práva v pořádku.

Policie následně střelbu potvrdila. „Devětadvacetiletý muž zastřelil svoji bývalou partnerku, zaměstnankyni úřadu, a následně se neúspěšně pokusil o sebevraždu. Žena na místě zemřela, střelec je pod dohledem policie v nemocnici,” uvedla policie.

Střelec byl podle informací Práva převezen do nemocnice ve Zlíně se střelným poraněním hlavy v bezprostředním ohrožení života.

Další srážka s vlakem na přejezdu. Řidič ve Zlíně nepřežil

Krimi

„Oznámení jsme přijali kolem půl desáté dopoledne. Žena byla zaměstnankyní úřadu, zemřela na místě. Muž utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. V tuto chvíli nejsem schopna jeho zdravotní stav posoudit,“ řekla Právu mluvčí policie Simona Kyšnerová s tím, že lidem již žádné nebezpečí nehrozí.

Foto: Policie ČR

Policejní zásah kvůli střelbě v budově Krajského úřadu Zlínského kraje

Zbraň měl muž podle policie nelegálně, ke střelbě použil zbraň registrovanou na jinou osobu.

Na místě při 21. budově bývalého areálu firmy Baťa, ve které nyní hejtmanství sídlí, je množství policejních vozů a také sanitka Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

Policie provedla prohlídku budovy, zaměstnanci mohou v úřadu zůstat. Úřad je veřejnosti otevřen s výjimkou 14. patra.

Reklama

Výběr článků

Načítám