Hlavní obsah

V Brně objevili celníci padělky světových značek za 7,5 miliónu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hotové posvícení měli o tomto víkendu jihomoravští celníci. Při dvou akcích na tržnicích v Brně a v Hatích zabavili přes dva tisíce kusů nejrůznějšího padělaného oblečení a doplňků, jejichž prodejem by vznikla škoda majitelům ochranných známek ve výši 7,5 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Zátah na tržnici v BrněVideo: Celní správa

 
Článek

V pátek celníci ze skupiny mobilního dohledu kontrolovali pověstnou tržnici v Brně na Olomoucké ulici, která slouží jako zásobiště pro trhovce z celé Moravy.

„Při průchodu jedné z prodejních hal si všimli pootevřeného stánku. Prohlídkou zjistili, že se uvnitř nenachází žádná osoba, ale celý prostor je zaplněn zbožím označeným logy známých ochranných známek. Celníci na místě zajistili 1 012 kusů textilu. V sobotu ráno ve stejné hale jako předešlého dne celníci spatřili muže prchajícího ze dveří prodejního stánku. Při kontrole daného prostoru zajistili 980 kusů či párů textilu, obuvi, parfémů, hodinek a doplňků,“ prohlásila mluvčí celníků Lada Temňáková.

Znojemští celníci si zase došlápli o víkendu na prodejce v tržnici China Town a v průchodu mezi prodejními stánky našli ukrytý vak s 21 kusy oděvních doplňků opatřených padělanými ochrannými známkami firem světového věhlasu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám