Hlavní obsah

V Břeclavi na nádraží uhořela žena

Právo, Milan Vojtek

Po požáru nevyužitého objektu v kolejišti břeclavského nádraží bylo nalezeno tělo. Ve čtvrtek po poledni vyjížděli do akce hasiči, kterým železničáři ohlásili, že z hoří hala nad jednou kolejí stanice.

Foto: Hasiči Stará Břeclav

Požár přístavku haly na břeclavském nádraží měl tragický závěr.

Článek

Budovu, která se v minulosti používala k dezinfekci vozů, případně pak k rozmrazování uhlí před vykládkou, si v posledních letech oblíbili bezdomovci a obsadili přístavbu, kde původně byla technologická zařízení pro provoz. Hasiči tam již několikrát zasahovali, když se dočasným uživatelům podařilo v prostorách způsobit požár. Tak tomu bylo i ve čtvrtek.

Plameny šlehaly z balkonu, video ukazuje požár v domově důchodců

Krimi

Po uhašení ale hasiči uvnitř objevili ohořelé tělo. Případ proto převzala policie. „Ano, při požáru budovy na břeclavském nádraží zemřela jedna osoba. Jedná se o ženu, jejíž totožnost známe. Podle dosavadních výsledků šetření nelze říci, že by zemřela cizím zaviněním. Případ nadále prověřujeme,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Budovu na nádraží si bezdomovci našli poté, co jiné objekty šly k zemi. Dříve sídlili v již strženém mlýně ve Staré Břeclavi a na Vránově mlýně nedaleko zámku. I ten půjde v nejbližších dnech k zemi, proto hledají jiná útočiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám