Hlavní obsah

Plameny šlehaly z balkonu, video ukazuje požár v domově důchodců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopřivnice
Aktualizováno

Více než milionová škoda, dva zranění a evakuace 54 osob, to je bilance středečního ranního požáru v domově pro seniory v Kopřivnici. Oheň poškodil jeden z bytů v pátém patře.

Požár v domově důchodcůVideo: Milan Růžička

 
Článek

Hořet začalo ve Středisku sociálních služeb v České ulici ve středu zhruba ve 4:30 ráno. Na místo vyrazily tři profesionální a pět dobrovolných jednotek hasičů a spolu s nimi i evakuační autobus.

Drama v hořícím bytě v Opavě, seniorka nechtěla pryč

Krimi

„Kouře se nadýchaly dvě osoby, hasiči evakuovali dalších 54 osob do bezpečí,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Dodal, že hasiči dostali požár bytu pod kontrolu za půl hodiny. „Další půlhodinu jim zabralo dohašování s odvětráváním pomocí ventilátoru a kontrolou okolních bytů,“ popsal.

Škodu hasiči odhadli předběžně na víc než milion korun, příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že seniorku s popáleninami II. stupně v oblasti obličeje a horní končetiny převezli záchranáři do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava.

„Druhá, osmaosmdesátiletá, žena byla zasažena zplodinami hoření a po ošetření byla předána k další léčbě na interním oddělení nemocnice v Novém Jičíně,“ sdělil Humpl.

Na Benešovsku shořel rodinný dům

Krimi

Tři byty jsou neobyvatelné

Objekt patří městu. Mluvčí radnice Lucie Macháčková ve středu odpoledne uvedla, že škoda, kterou plameny nadělaly, bude v řádech milionů korun.

„Většina z evakuovaných se již vrátila do svých domovů. Lidem z 5. patra bylo doporučeno počkat, než bude prostor vyvětrán a uklizen. Prozatímní útočiště našli u příbuzných, v denní místnosti odlehčovací služby a v klubu seniorů na Sokolovské ulici,“ vyjmenovala.

Byt, kde požár vypukl, je podle Macháčkové zcela zničen. „Protější byt je poškozen kouřem, v bytech nad ohniskem požáru jsou poškozená okna a balkony, v nižších patrech došlo k poškození vodou. Tři byty jsou neobyvatelné, nájemníci dvou z těchto bytů jsou momentálně v nemocnici, třetí u příbuzných. Na zajištění náhradního ubytování se pracuje,“ sdělila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám