Hlavní obsah

Utonulá osmiletá dívka měla vestu i helmu

– Frýdek Místek

Posádka raftu, který se převrátil v neděli na Frýdecko-Místecku, měla záchranné vesty. Uvedla to v pondělí policie s tím, že zatím nestanovila právní kvalifikaci případu. Po převrácení na rozvodněné Morávce utonula osmiletá dívka. Vyšetřování dále probíhá.

Foto: Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Dle dostupných informací bylo zjištěno, že osádka člunu byla vybavena bezpečnostními prvky, jako jsou záchranné vesty. Utonulá dívka měla navíc helmu,“ uvedla mluvčí policie Karolína Bělunková.

Podle ní kriminalisté zatím nestanovili konkrétní trestný čin, případ prověřují v souvislosti s trestnými činy proti životu a zdraví. „S ohledem k citlivosti případu a věku poškozené nebudeme sdělovat podrobnosti,“ konstatovala Bělunková.

Muž vyjel na raftu na rozvodněnou Morávku se dvěma dcerami, mladší nepřežila

Krimi

Raft s tříčlennou posádkou se převrátil v neděli odpoledne poblíž soutoku Morávky a Ostravice na Frýdecko-Místecku. Na lodi jel otec a jeho 15letá a osmiletá dcera.

Šestačtyřicetiletého muže a patnáctiletou dívku nalezli záchranáři na břehu při vědomí a bez zjevných poranění. Osmiletou dívku vylovili hasiči bez známek života. „Záchranáři ji resuscitovali. Za podpory léků a přístrojové techniky se po více než tři čtvrtě hodině podařilo činnost srdce obnovit,“ uvedl v neděli mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Dívka byla převezena do nemocnice v kritickém stavu, kde následně zemřela.

Podle dat, které na svém webu zveřejňuje Povodí Odry, platil v době neštěstí na řece Morávce první stupeň povodňové aktivity. Dopoledne tam hladina dokonce stoupla na druhý stupeň.

Víkendové povodně si vyžádaly podle dostupných informací již čtyři oběti.

Další oběť povodní. V Lopeníku utonul postarší muž, šel zřejmě fotit

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám