Hlavní obsah

Útok na záchranáře se vyřeší ve zkráceném řízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEZDRUŽICE

První letošní napadení záchranářů, které se odehrálo v sobotu večer v Bezdružicích na Tachovsku, bude tachovská policie řešit ve zkráceném přípravném řízení. To umožní postavit pachatele před soud co nejdříve. Právu to v pondělí řekla tisková mluvčí tachovské policie Jindřiška Cholenská.

Foto: Jiří Smutný

Oboroh v kostele sv. Jiljí v Brně-Líšni. Zleva: Klecandr, Jetenský, Ježek, Dostál

Článek

"Osmatřicetiletý pachatel je zatím na svobodě, ale už bylo mu sděleno podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví, poškozování cizí věci a násilí proti skupině obyvatel," řekla Cholenská. 

V sobotu večer přijela do Bezdružic na telefonickou výzvu sanitka ze Stříbra. Chtěla do nemocnice odvézt ženu s gynekologickým krvácením. Její podnapilý partner se ale dožadoval, že ji v sanitce doprovodí. Když mu to lékař s odvoláním na předpisy odmítl, muž ho chytil pod krkem, a společně s dalšími členy romské rodiny začal demolovat sanitní vůz. [celá zpráva]

V jeho bočních dveřích nakonec skončila i popelnice. "Posádka přivolala policii, která situaci zklidnila, ale vůz odjel prázdný," řekl mluvčí záchranné služby Plzeňského kraje Miroslav Bukovjan. Žena byla nakonec ošetřena na místě.

Vloni došlo na různých místech ČR k 12 případům napadení osádek sanitních vozů.

Reklama

Související články

Rodina rozbila záchranářům sanitku

V sobotu večer byla přivolána záchranná služba k případu gynekologického krvácení v Bezdružicích na Tachovsku. Místo vděčnosti se ale zdravotníci dočkali...

Výběr článků

Načítám