Hlavní obsah

Útočníky, kteří napadli policisty na Teplicku, obvinili. Jeden z nich je ve vazbě

Novinky, Jan Středa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

V souvislosti s napadením policejní hlídky, která v úterý večer na Teplicku vyšetřovala nehodu opilého řidiče, obvinili policisté dva muže. Staršímu z nich hrozí v případě odsouzení až čtyři roky vězení, mladšímu pak s ohledem na to, že není plnoletý, dva roky. V pátek o tom informoval mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Policie stíhá dva muže ve věku 54 a 17 let. Staršího kvůli tomu, že zasahoval policistům do vyšetřování dopravní nehody v Krupce na Teplicku, načež došlo i na fyzické násilí. [celá zpráva] „Fyzicky napadl zasahující policisty a vyhrožoval nejen jim, ale také policistově rodině,“ uvedl Vítek.

Mladík je podezřelý, že během služebního zákroku zezadu napadl policistku, která při tom utrpěla zranění hlavy. Poté z místa utekl, ale po několika hodinách ho policisté zadrželi a následně obvinili.

Nezletilého agresora nakonec policisté po příslušných procedurách propustili na svobodu. „Starší obviněný byl dnes (v pátek) na základě návrhu státního zástupce umístěn do vazby,” dodal Vítek.

Policie informovala, že během vyšetřování nehody se kolem shromáždilo více místních obyvatel, zatím však podle Vítka nic nenasvědčuje tomu, že by se do napadání policistů zapojil někdo další.

Reklama

Výběr článků

Načítám