Hlavní obsah

Policisté v Krupce na Teplicku řešili nehodu, napadli je agresivní obyvatelé

Právo, Novinky, Jan Středa, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

V úterý večer havaroval v obci Krupka na Teplicku opilý řidič. Případ přijeli na místo vyšetřit policisté, kteří se však během toho dostali do konfliktu s místními obyvateli, kteří jim zasahovali do práce. Informoval o tom ve středu policejní mluvčí Daniel Vítek. Dva lidi nakonec v souvislosti s incidentem policisté zadrželi.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

K dopravní nehodě došlo po půl desáté večer v ulici Karla Čapka. Opilý řidič naboural do dvou zaparkovaných aut. „Muži bylo naměřeno 1,9 promile alkoholu,“ uvedl k nehodě mluvčí Vítek.

Policisté, kteří na místo dorazili, navíc zjistili, že viník nehody nevlastní řidičský průkaz. Škoda je odhadem 45 tisíc korun.

Když policisté nehodu vyšetřovali, vytvořil se kolem hlouček místních obyvatel, s nimiž se následně policisté dostali do konfliktu. Podle Vítka tito lidé „začali zasahovat do prováděných služebních úkonů“, na výzvy, ať toho nechají, nereagovali a po chvíli údajně policisty dokonce napadli.

„Při konfliktu byli poraněni oba členové hlídky, kteří museli vyhledat lékařské ošetření,“ uvedl Vítek.

„V souvislosti s útokem na policisty byly zadrženy dvě osoby,“ dodal Vítek s tím, že kriminalisté na případu dál pracují.

Reklama

Výběr článků

Načítám