Hlavní obsah

Útočník vzal cestujícího na zastávce v Praze do kravaty, pak utekl

Praha

Pražští kriminalisté hledají lupiče, který na konci června na autobusové zastávce chytil do kravaty muže a chtěl po něm peníze. Ty nedostal, a tak vyrazil na pumpu, kde chtěl stříkat benzín kolem sebe. Policie v pátek požádala o pomoc při pátrání.

Lupič se přišel vyřádit na čerpací stanici v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Přepadení se odehrálo v Olbrachtově ulici v Praze 4. „Muž k poškozenému přistoupil, zezadu ho chytil kolem krku do kravaty a chtěl po něm peněženku,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk.

Útočníka však vyrušil přijíždějící autobus a odpor napadeného. Vzal proto nohy na ramena a raději utekl. O chvíli později se objevil na nedaleké pumpě, kde se pokusil stříkat benzín z tankovací pistole.

Foto: Policie ČR

Podezřelý z loupeže.

„Pak se schoval mezi regály, kde se napil limonády a pak si vzal pečivo a kávu. Z benzínky následně odešel, aniž by zaplatil, čehož si všimla obsluha a začala ho pronásledovat,“ konstatoval Daněk s tím, že muž obsluze utekl.

Případ policie šetří jako loupež, za kterou hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. „Jestliže muže na záběrech někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám