Hlavní obsah

Útočník v Praze napadl psa a postřelil jeho majitele

PRAHA

Policie pátrá po neznámém asi třicetiletém muži, který ve středu kolem 19:00 v Praze 3 - Žižkově nejprve napadl psa a po hádce s jeho majiteli postřelil muže a jeho známého. Jednomu z napadených ošetřili lékaři povrchové zranění břicha, druhý skončil s průstřelem nohy v nemocnici a musel být operován.

Článek

Na svých internetových stránkách o tom informuje pražská policie. Zatím není jasné, z jaké zbraně se střílelo.

Podle informací policie je hledaný muž vysoký přibližně 170 až 180 centimetrů, má sportovní postavu a tmavé až černé vlasy. Na sobě měl oranžové tričko s krátkým rukávem a zelené či šedivé tříčtvrteční kalhoty s kapsami.

Na nich měl černý opasek s černým látkovým pouzdrem na zbraň. Měl černé boty nad kotníky a na hlavě oranžovou kšiltovku. Muž měl utéct Ambrožovou ulicí směrem k ulici Biskupcova.

Na Basilejském náměstí muž nejprve napadl psa mladého páru. Když se pár ohradil, začal muž střílet. Podle policie střílel nejprve do vzduchu. "Poté měl se zbraní ohrožovat třiadvacetiletého známého páru a následně i již zmíněnou ženu. Té se oba muži zastali a začali útočníka pronásledovat. On se ale otočil a na oba několikrát vystřelil údajně z krátké střelné zbraně stříbrné barvy," uvádí policie na svém webu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám