Hlavní obsah

Útočník postřelil upravenou plynovou pistolí muže do hýždí

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Do hýždí postřelil v sobotu kolem v poledne u garáží mezi Sokolovem a Citicemi nelegálně upravenou plynovou pistolí 56letý muž z České Lípy jednoho z dvojice mužů, s nimiž se pohádal.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

„Kriminalisté zahájili trestní stíhání šestapadesátiletého muže z České Lípy, jako obviněného ze spáchání přečinu ublížení na zdraví, přečinu výtržnictví a přečinu nedovoleného ozbrojování,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta.

„Obviněný měl v prostoru garáží v Sokolově po předchozí slovní rozepři s šedesátiletým a třiačtyřicetiletým mužem použít nelegálně upravenou plynovou zbraň. Z této pistole obviněný celkem třikrát vystřelil směrem k mladšímu z mužů. Jedna ze střel třiačtyřicetiletého muže zasáhla do oblasti hýždí,“ popisoval mluvčí s tím, že střelec pak své jednání oznámil na linku 158 a vyčkal příjezdu policie.

Za střelbu byl obviněn z přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví. „Během vyšetřování kriminalisté zjistili, že obviněný si upravil plynovou pistoli tak, aby v ní mohl použit ke střelbě plynové nábojky opatřené střelami vyrobenými z kovového materiálu. S takto upravenou zbraní pak mohl způsobit těžší následky,“ pokračoval Valenta, podle kterého k takové zbrani je mít zbrojní průkaz, který ale střelec nemá.

„Toto porušení zákona muži vyneslo obvinění z přečinu nedovoleného ozbrojování,“ uzavřel mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám