Hlavní obsah

Útočník napadl ve vchodě v Praze seniora, vzal mu pět tisíc

Novinky, luh
Praha

Kriminalisté pátrají po neznámém útočníkovi, který v Praze přepadl a oloupil staršího muže. Podezřelý muži ukradl peněženku s téměř pěti tisíci korunami a utekl. Za loupež mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi, informoval v pátek mluvčí policie Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž ve vchodě přepadl senioraVideo: Policie ČR

 
Článek

Přepadení se odehrálo 8. března okolo půl sedmé večer v Praze 4 v Sinkulově ulici. Útočník si osmašedesátiletého muže vyhlédl, když venčil psa. Toho mu pochválil a následně jej sledoval a počkal, až bude odemykat dům.

„V ten okamžik se na něj natlačil a ze zadní kapsy se mu pokusil ukrást peněženku. To se mu ale nepovedlo a v chodbě domu ho povalil na zem, kde mu to již vyšlo. Pak i s peněženkou se skoro pěti tisíci korunami utekl,“ sdělil Daněk.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z přepadení seniora

Nyní se kriminalisté obracejí s žádostí o pomoc k veřejnosti. Muž je ve věku okolo 30 let, výška asi 180 cm, hubená postava a černé vlasy. Oblečený byl do modré zimní bundy, modrých tepláků s bílým kulatým logem a na hlavě měl modrou kšiltovku. Na nohou měl tenisky šedé barvy s bílými pruhy.

„Muž mluvil dost špatně česky, pravděpodobně s ruským přízvukem. Jestliže muže někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ dodal Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám