Hlavní obsah

Útočník, který zmlátil Hrůzu, poškodil i zaparkované auto

Právo, ČTK, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jeden ze dvou mladíků, kteří jsou ve vazbě kvůli útoku na zpěváka Michala Hrůzu, je obviněn i z další výtržnosti, které se dopustil v okolí Stodolní ulice. V noci na pátek v době, kdy spolu s dalším kamarádem zaútočil na zpěváka, poničil zaparkovaný automobil.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Jeden ze zadržených útočníků.

Článek

Případem se nyní bude zabývat Okresní soud v Ostravě.

„Obviněný v blízkosti křižovatky ulic Janáčkovy a Nádražní přistoupil k zaparkovanému autu značky Škoda Superb a jedním úderem pěstí ulomil pravé zpětné zrcátko vozidla,“ sdělil mluvčí soudu Lukáš Delong.

Škoda je vyčíslena na 15 tisíc korun.

Doplnil, že tento proces nesouvisí s kauzou napadení Hrůzy. „Tento případ bude projednávat Krajský soud v Ostravě,“ řekl Delong.

Z umělého spánku ho probudili

Michal Hrůza 16. července vystupoval na ostravském Festivalu v ulicích. Po koncertě trávil čas s přáteli v jednom z barů ve Stodolní ulici. V podniku zůstal ale po půlnoci sám. Později se na ulici dostal do konfliktu se dvěma mladíky ve věku 18 a 19 let. Podle dostupných informací se rvali mezi sebou a Hrůza je chtěl uklidnit. Když se rozhodl zavolat policii, oba na něj zaútočili.

Hrůza skončil s krvácením do mozku a v bezvědomí v ostravské městské nemocnici. Tam se podrobil operaci a byl udržován v umělém spánku. Jeho manažerka 29. července potvrdila, že byl z umělého spánku probuzen. Další podrobnosti o zdravotním stavu zpěváka ale nesdělila s ohledem na přání rodiny.

Policie mladíky po několika dnech obvinila z útoku a oba skončili ve vazbě. Uvedli, že všeho litují. Tvrdí ale, že si nic nepamatují.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám