Hlavní obsah

Útočníci v Ostravě praštili cestujícího v tramvaji skleněnou lahví, pak ho oloupili

Právo, den
Ostrava

Ostravští kriminalisté hledají pachatele lednové loupeže v ostravské tramvaji. K incidentu došlo v blízkosti zastávky Vysoké pece. Osmadvacetiletého muže přepadla a oloupila podle policie skupinka mladých, která napadeného udeřila skleněnou lahví do hlavy. Pachatelům hrozí až 10 let vězení. Policie v pátek zveřejnila snímky pachatelů a žádá svědky o pomoc.

Foto: Policie ČR

Podezřelí zachyceni kamerou na ulici

Článek

Událost se stala 21. ledna v době kolem jedné hodiny v noci na lince číslo 2, která mířila z ostravských Výškovic do centra města.

Policie věc vyšetřuje jako podezření z trestného činu loupeže a přečinu výtržnictví. Podezřelí jsou ze skupiny tří mladých mladých mužů a tří žen.

„V blízkosti zastávky Vysoké pece poškozeného udeřili skleněnou lahví do hlavy, poté jej smýkali po tramvajovém voze, přičemž došlo k rozbití skleněné výplně okna tramvaje,“ popsal událost moravskoslezský policejní mluvčí Richard Palát.

Foto: Policie ČR

Podezřelí zachyceni kamerou na ulici

Dodal, že útočníci poškozenému odcizili šperky z bílého kovu a peněženku. Celková způsobená škoda byla vyčíslena na téměř 10 tisíc korun.

„Poté, co tramvaj zastavila na zastávce Vysoké pece, pachatelé vystoupili a pokračovali pěšky směrem do centra Ostravy. Muže v tramvaji pak oslovil zatím pro nás neznámý muž, který se ho zeptal, zda potřebuje pomoc,“ doplnil Palát.

Foto: Policie ČR

Podezřelí zachyceni kamerou na ulici

Policie proto žádá tohoto muže, případně další svědky, kteří mohou ke skutku podat jakoukoli relevantní informaci, aby se přihlásili na telefonním čísle 974 726 625 nebo na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám