Hlavní obsah

Uřízne hlavu, tělo nechá. Na Plzeňsku řádí pytlák

– Plzeň

Střelí vysokou, možná přímo z auta, uřízne jí hlavu a tělo nechá být. To je poznávací znamení pytláka, který řádí na severním Plzeňsku a po němž zatím marně pátrá policie.

Foto: Policie ČR

Pytlák po sobě nechává skolená zvířata s uříznutou hlavou.

Článek

„Víme o čtyřech případech, ke kterým došlo ke konci listopadu a začátkem prosince ve třech lokalitách – u Chříče, Draženě a Plas,“ řekla Právu policejní mluvčí Eva Červenková.

Pytlák zastřelil na Berounsku jelena. U Prahy někdo rozřezal dvě kozy

Krimi

Jednou to odnesl daněk, třikrát jelen sika. „Hlavu zvířete s parožím si zatím neznámý pachatel odnesl pravděpodobně jako trofej a tělo zvířete ponechal na místě,“ uvedla Červenková, podle níž vyšetřovatelé pracují i s verzí, že pytlák střílel zvěř v blízkosti zaparkovaného vozidla nebo přímo z něj. „Zvolil si vždy noční hodiny a lokality, kde je minimální silniční provoz,“ upřesnila Červenková.

Pytlák zastřelil na Opavsku muflona

Krimi

Samozvaný lovec zřejmě používá terénní automobil. „Je možné, že lokalitami u inkriminovaných obcí delší dobu projížděl, než našel vhodné místo, kde se zvěř vyskytovala,“ upozornila mluvčí s tím, že kriminalisté uvítají jakoukoli informaci, která by jim mohla pomoci s objasněním případu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám