Hlavní obsah

Ukrajince umlátili kvůli penězům

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Smrt 56letého ukrajinského dělníka a zranění dvou jeho spolubydlících ve věku 50 a 48 let z buňky na staveništi v Brně - Líšni mají na svědomí tři neznámí útočníci, kteří je přepadli ve čtvrtek večer. Dva Ukrajince a jednoho Moldavana zbili a okradli je o veškeré úspory. Nepotvrdila se tak verze, že se obyvatelé buňky poprali mezi sebou.

Foto: Kateřina Štruncová
Článek

"Při vyšetřování vyšlo najevo, že útočníci vypáčili dveře od buňky, dělníky fyzicky napadli a přinutili je vydat peníze, tedy asi 8 500 korun. Po jejich odchodu šli poškození spát a ráno zjistili, že je jeden z nich mrtvý," řekla mluvčí jihomoravské policejní správy v Brně Dagmar Bartoníková.

Dělník zemřel na krvácení do hrudníku

Na staveniště proto v pátek vyjeli kriminalisté s lékařem, který na místě nedokázal zjistit přesnou příčinu jeho smrti. Až pitva ukázala, že napadený dělník zemřel na vnitřní krvácení do hrudníku. Další cizinec utrpěl těžká zranění a třetí spolubydlící vyvázl s lehkými zraněními.

Policisté po lupičích pátrají. Po dopadení jim hrozí až 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám