Hlavní obsah

Ukradl v obchodě tři banány, prodavači kolenem rozbil obličej

Hodonín

Brutální napadení prodavače vyšetřují od minulého týdne hodonínští policisté. Recidivista, který podle policie ukradl banány, povalil prodavače na zem a kopl ho do obličeje. Policie muže zadržela, ale soud ho odmítl vzít do vazby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pozornost osmatřicetiletého muže upoutala přepravka s ovocem v jednom místním obchodě. Dostal chuť na banány a tři sebral. Za zlodějem se však rozběhl majitel obchodu a chtěl po něm zboží vrátit zpátky.

„Přistižený zloděj prodavače hned napadl. Rukama jej odstrčil, až upadl na zem. Když se prodavač postavil, tak ho agresor chytil rukama zezadu za hlavu a kopl ho kolenem do úst. Přitom došlo k vylomení jednoho zubu a podlitině v obličeji,“ popsal událost mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Útočník skončil v rukou policie a putoval do policejní cely. Policistům nebyl neznámý, nekradl poprvé. „V roce 2016 byl odsouzen mimo jiné za krádež a výtržnictví k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání dvaceti měsíců. Na svobodě je od dubna letošního roku,“ dodal mluvčí.

Přestože policisté navrhovali jeho vzetí do vazby, bude vyšetřován na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám