Hlavní obsah

Údajný dluh vytloukl z kamaráda železnou tyčí

– BRNO
Právo, pko

Hospodské přátelství dvou mužů, kteří byli často vídáváni po brněnských lokálech, dostalo v minulých dnech hodně velkou trhlinu. Před pár dny vyhledal jednačtyřicetiletý muž svého kumpána na stavbě s tím, že nemají vyrovnaný účet z posledního hospodského dýchánku. Muž po svém o deset let mladším kamarádovi požadoval dva tisíce korun.

Foto: Petr Nový, Novinky

Místo dalších sedmi tisíc dostal vyděrač policejní pouta.

Článek

„Když mu kamarád odvětil, že mu nic nedluží a že za něj stejně také několikrát hradil útratu, tak se dočkal kruté reakce. Vyděrač jej začal bít pěstmi do obličeje a svůj útok zakončil údery železnou tyčí do zad. Násilník ale dosáhl svého. Potlučený muž si vypůjčil od kolegů na stavbě a požadované dvě tisícovky raději útočníkovi dal,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

To byl ale teprve začátek. O dva dny později se znovu vyděrač ozval s tím, že chce tři tisíce jako úrok za výpůjčku. Na smluvenou schůzku si bývalý kamarád z hospody přivedl pomocníka a z nebohého dělníka peníze doslova vymlátili. Ani to jim ale nestačilo, na další den si měl zbitý muž nachystat dalších sedm tisíc. Tím ale pohár trpělivosti přetekl.

„Na smluvené schůzce se vyděrač nestačil divit. Když znovu hodně razantně požadoval po poškozeném požadovaných sedm tisíc korun, zasáhli policisté. Vyděrače zajistili a po prošetření případu mu sdělili podezření z trestného činu vydírání a ublížení na zdraví. Útočník totiž poškozenému zlomil nos a způsobil řadu zranění především v obličeji,“ dodal mluvčí s tím, že útočník už o svém konání přemítá ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám