Hlavní obsah

Údajný Brit okouzlil ženu z Přerovska. Poslala mu milion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

O téměř milion korun připravil podvodník, který se vydával za občana z Velké Británie, ženu středního věku z obce na Přerovsku. Uvěřila mu, že se s ní ožení a budou spolu žít v České republice. Právo ve čtvrtek o případu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celý podvod se podle ní odehrál podle téměř stejného scénáře, který byl již několikrát medializovaný a opakuje se stále dokola. „Koncem února se žena seznámila prostřednictvím sociální sítě s cizincem a po krátké elektronické komunikaci jí natolik učaroval, že mu přibližně během měsíce zaslala částku necelých 946 000 korun,“ uvedla mluvčí.

Zamilovaná žena z Prahy prodala byt i s věcným břemenem 80leté babičky

Krimi

Ženě, která jeho kouzlu podlehla, podvodník slíbil, že si ji vezme a koupí si v naší republice byt. Peníze od ní lákal pod záminkou uhrazení údajných poplatků souvisejících s pořízením bytu.

„Další zasílání financí by možná pokračovalo dál, kdyby nezasáhla rodina poškozené, která ji přiměla k tomu, aby podvodné jednání svého milého oznámila. Službu konající policisté ihned věděli, že se paní stala obětí podvodu, a tak i pro tento trestný čin zahájili úkony trestního řízení,“ konstatovala Zajícová.

Podvodník opakovaně nabízel v Praze cizí pozemek za miliony

Krimi

„Bohužel se nejedná o ojedinělý případ, protože se napříč republikou stále opakují i přes naše výzvy a varování. Apelujeme proto především na opuštěné ženy, aby byly při elektronické komunikaci s neznámými osobami velmi obezřetné a řádně zvažovaly, od koho přijímají nabízené přátelství. Je také nutné dávat si pozor na sliby týkající se vážného vztahu, zejména s osobou ze zahraničí,“ poznamenala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám