Hlavní obsah

Učitelka ze školky ztratila holčičku, ta chodila po Brně a volala maminku

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Samotná tříletá holčička bloudící jedním brněnským sídlištěm, plačící a volající maminku. Takový pohled se naskytl v úterý dopoledne chodcům v moravské metropoli. Jeden z nich si všiml, že se dítěti evidentně nikdo nevěnuje, a tak raději zavolal na městskou policii, aby se hlídka o plačící dívenku postarala.

Článek

Když na místo strážníci přispěchali, děvčátko měl už v péči její jednatřicetiletý otec, který byl ale notně rozhořčený. A není se čemu divit, dívenka měla být totiž tou dobou ve školce, a ne se potulovat po sídlišti bez dozoru.

„Strážníci proto v mateřské škole zjišťovali, kdo měl mít dítě na starosti. Vyšlo najevo, že o dívku se měla starat šestačtyřicetiletá učitelka, která si podle svých slov nevšimla, že jí dítě ve třídě chybí. Hlídka proto svá zjištění předala ke správnímu řízení, protože pojala důvodné podezření z porušení zákona o sociálně-právní ochraně dětí,“ konstatoval mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám