Hlavní obsah

U značení nájezdů na dálnice a silnice našla policie 158 chyb

U značení nájezdů na dálnice a rychlostní silnice narazili dopravní policisté při kontrolách na 158 vyložených chyb. K prověřování správnosti značení policie přistoupila po stále častějších výskytech případů, kdy řidiči najedou na komunikaci v protisměru. Nejvíce chyb bylo ve Středočeském kraji. Informovala o tom mluvčí policejního prezidia Veronika Hodačová.

Foto: Profimedia.cz

Řidičům ve výhledu může někdy překážet zeleň.

Článek

Šéf dopravních policistů Leoš Tržil České televizi řekl, že jde o chybějící zákazy vjezdu, zákazy k odbočení doleva či příkazy k objíždění. "Navíc řada značek je zakrytá zelení, případně i reklamními zařízeními," uvedl. Podle Hodačové našla policie další chyby i u značení na připojeních na dálnice a silnice, například na vjezdech na odpočívadla. Celkově tak napočítala 326 nedostatků.

Zjištěné údaje předali policisté správcům komunikací, kteří by měli závady napravit. "Podle našich informací již na některých místech byly odstraněny," uvedla mluvčí. Kromě středních Čech dopadla podle ní při prověrkách špatně i jižní Morava a Vysočina.

Policisté se zaměřovali zejména na to, jestli jsou dopravní značení na vjezdech úplná, jak jsou srozumitelná a zda vedou ke správnému nasměrování řidiče do dopravních proudů dálnice či rychlostní silnice.

Policie v poslední době přijímá podle Hodačové stále větší počet hlášení od řidičů upozorňujících na vozidlo jedoucí v protisměru. Kontrolu odstartoval případ třiatřicetiletého Švýcara, který na konci května pod vlivem drog ohrožoval desítky lidí rychlou jízdou v protisměru po silnici R10 mezi Turnovem a Prahou. Policie muže zadržela až v Praze - Kbelích, ujel asi 70 kilometrů. Při jízdě v protisměru způsobil asi pět dopravních nehod, při nichž havarovalo asi deset vozidel. Souhrou náhod nebyl nikdo vážně zraněn. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám