Hlavní obsah

Zdrogovaný cizinec se řítil 60 kilometrů po R10 v protisměru, způsobil pět nehod

Novinky, Veronika Hušková
Praha
Aktualizováno

Horké chvilky způsobil řidičům na rychlostní komunikaci R10 zdrogovaný muž, který se v bílém autě řítil 60 kilometrů v protisměru. První zmínka o autě jedoucím v protisměru byla z Turnova. Při své šílené jízdě způsobil řidič nejméně pět nehod, první informace hovořily dokonce o devíti nehodách. Jeho řádění skončilo v pražských Kbelích, kde jej dostihli policisté. Podle nich se jednalo o 33letého cizince.

Článek

"Kolem půl jedenácté nám bylo oznámeno, že ve směru od Liberce na Prahu jede v protisměru vozidlo. Hned jsme tedy za ním vyslali hlídku," uvedl mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Řidičem byl třiatřicetiletý cizinec, sdělil v sobotu odpoledne ČTK mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Server televize Nova uvedl, že muž je Švýcar.

Podle Vinčálka urazil řidič v protisměru více než šedesát kilometrů. Během jízdy způsobil nejméně pět nehod, při nichž havarovala desítka aut.

"Tři nehody způsobil na Mladoboleslavsku a dvě na území okresu Praha - Východ," upřesnil Mareš. Podle něj většinou řidiči ostatních automobilů havarovali poté, co se šíleného jezdce lekli a snažili se mu vyhnout. Auta většinou skončila mimo silnici, dvě skončila na střeše. Podle Mareše nebyl nikdo vážně zraněn.

"Pronásledovaný muž nakonec sjel v Praze na rozestavěnou silnici nad Černým mostem, po níž dojel až k oplocení areálu kbelského letiště. Tam vystoupil z auta, přeskočil plot a snažil se utéct," popsal další události Mareš. Policisté jej pronásledovali a v areálu letiště nakonec dopadli.

Muž byl převezen k ošetření do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady s podezřením, že je pod vlivem alkoholu nebo psychotropních látek. To se potvrdilo.

Podle informací Rádia Impuls cizinec leží na metabolické jednotce, odmítá komunikovat s lékaři a mluví německy. "Jeho stav je stabilizovaný, ale byla u něj prokázána přítomnost drog," řekla rádiu mluvčí nemocnice Jana Jelínková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám