Hlavní obsah

U silnice na Kladensku se našla pohřbená exotická zvířata

Kladno

U silnice mezi vesnicemi Smečno a Kačice na Kladensku našli policisté zakopaná exotická zvířata. Podle informací TN.cz mělo jít o několik tygrů.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

Případ řeší podle mluvčí středočeské policie Barbory Schneeweissová kutnohorští policisté, ač byla zvířata nalezena na opačné straně Středočeského kraje.

„Událost je na samém počátku, proto zatím nemůžeme nic sdělit,“ řekla Schneeweissová. Další informace poskytne ve středu.

Česká justice se v minulosti zabývala nelegálním zabíjením tygrů a obchodu s částmi jejich těl. V roce 2018 řešila úhyn tří tygrů z chovu provozovatele zooparků a chovatele tygrů Ludvíka Berouska.

Lovci si v Česku pronajali honitbu, aby mohli lovit tygry. Doma měli desítky chráněných zvířat

Krimi

Berousek mrtvé tygry předával preparátorovi Miloši Hrozínkovi, od něhož části tygřích těl odebíral Xuan Vu Le a vyráběl z nich podle obžaloby produkty žádané ve vietnamské komunitě.

Hrozínek si za neoprávněné nakládání s chráněnými zvířaty vyslechl tříletý nepodmíněný trest, rozsudek nyní přezkoumává Nejvyšší soud.

Berouskovi odvolací soud zmírnil trest na 18 měsíců s tříletou zkušební dobou. Xuan Vu Le přijal už rozhodnutí prvostupňového soudu, který ho podmínečně potrestal.

Reklama

Výběr článků

Načítám