Hlavní obsah

U nádraží v Brně hořel pojízdný stánek s kávou. Zvěsti o výbuchu hasiči mírní

Aktualizováno

Dva lidé se v pátek večer zranili při požáru stánku s kávou u vchodu do haly brněnského nádraží. Uvedl to mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.

Foto: Aktu.cz

Poškozený stánek s kávou u brněnského hlavního nádraží

Článek

Hořel pojízdný prodejní stánek v Nádražní ulici. „Ještě před naším příjezdem hasili stánek lidé pomocí přenosného hasicího přístroje. Stánek jsme uhasili za několik minut,” uvedl mluvčí hasičů.

Zároveň popřel informaci, která se v souvislosti s požárem objevila na sociálních sítích i v některých médiích, že ve stánku nastal výbuch.

„V žádném případě nedošlo k výbuchu. Hned vedle stánku je okno, které by bylo v případě exploze rozbité, to se ale nestalo. Vzhledem k tomu, že šlo o plyn, mohlo dojít k rychlému zahoření plynu, což může vypadat jako výbuch,” upřesnil mluvčí.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Poškozený stánek s kávou v Brně

Mladý muž, který stánek obsluhoval, se při vznícení stánku popálil a záchranáři jej odvezli na popáleninové centrum nemocnice v Bohunicích. Jeho kolegyně se nadýchala zplodin. „Na místě jsme ji ošetřili a převezli do Nemocnice Milosrdných bratří,” uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Výše způsobené škody zatím nebyla stanovena, příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám