Hlavní obsah

U muže, který měl střílet v třinecké nemocnici, našla policie další zbraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Při domovní prohlídce u jednoho z mužů, kteří ve středu podle policistů vyhrožovali a stříleli v areálu třinecké nemocnice, našla policie dalších pět střelných zbraní a 1500 kusů střeliva.

Foto: Policie ČR

Zbraň zajištěná po incidentu v třinecké nemocnici

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý muž je obviněn z výtržnictví a vydírání a policie navrhla vzetí do vazby. Hrozí mu až osm let vězení. Jeho o dva roky starší známý je taktéž obviněn z výtržnictví a nebezpečného vyhrožování, bude vyšetřován na svobodě. Hrozí mu tři roky vězení.

Muži se do konfliktu se záchranáři a posléze s ostrahou nemocnice dostali v noci na středu. Padl při něm výstřel ze samonabíjecí pušky.

V nemocnici v Třinci se střílelo, policie zadržela dva lidi

Krimi

„Nejprve starší z mužů při převozu sanitním vozidlem do nemocnice k ošetření měl vyhrožovat zasahujícím zdravotníkům fyzickým napadením a zastřelením,” popsala ve čtvrtek policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Lékařskou pomoc odmítl a na výzvy, aby tedy opustil areál nemocnice, nereagoval. Bouchal a kopal do dveří chirurgické ambulance a fyzicky napadl hlídače.

Foto: Pavel Karban, Právo

Dlažba u vrátnice třinecké nemocnice poškozená výstřelem

Ostraha nemocnice ho zpacifikovala a po chvíli pustila.

Do konfliktu se ovšem vložil mladší muž, který dojel do svého bydliště, kde vzal dvě legálně držené zbraně, a vrátil se k nemocnici.

„U vrátnice měl pod pohrůžkou namířené zbraně (samonabíjecí pušky) požadovat po pracovnicích ostrahy, aby si lehli, když neuposlechli, tak ze zbraně vystřelil do země. Na pracovnici vrátnice měl zakřičet, aby mu otevřela vjezdovou závoru. Žena z obavy o svůj život tak učinila. Vjel do areálu, kde hledal svého známého, který se však zde nenacházel, a po chvíli odjel pryč,” popsala mluvčí.

Policie oba muže posléze zadržela v jejich bydlišti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám