Hlavní obsah

U mateřské školky v Brně se střílelo

Právo, Petr Kozelka
Brno
Aktualizováno

Výstřel ze zatím neznámé zbraně padl v pondělí okolo poledne v blízkosti školky na Tučkově ulici v Brně. Výstřel zaslechli zaměstnanci školky, kteří okamžitě zavolali policisty a strážníky. Policejní experti v současné chvíli prohledávají okolí školky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Pracovníci školy měli obavy, aby střelbou nemohly být ohroženy děti. Když hlídka městské policie na místo přijela, nebyla žádná střelba v okolí mateřinky slyšet. Kriminalisté pátrají po střelci, prověřují svědectví, podle něhož někdo střílel na holuby.

"Přesto ze získaných poznatků bylo zjištěno, že se u areálu školky skutečně střílelo. Podle prvotních informací by mohlo jít i o jinou zbraň než o vzduchovku. O jakou zbraň konkrétně šlo a kdo má střelbu na svědomí, zjišťují republikoví policisté, jimž další šetření případu strážníci předali,“ řekl mluvčí strážníků Zdeněk Novák.

Odpoledne by měly být známy první výsledky policejního šetření.

"Podle svědectví desetiletého chlapce střílel jistý muž na holuby. Prověřujeme to. Více informací k případu se zatím vyšetřováním v terénu nepodařilo zjistit," doplnila mluvčí policie Andrea Procházková.  

Reklama

Výběr článků

Načítám