Hlavní obsah

U Doks se srazila dvě auta, vážně zraněné jsou dvě děti a žena

Právo, mip
Doksy
Aktualizováno

Tři vrtulníky záchranné služby v úterý před půl devátou ráno zasahovaly u vážné dopravní nehody nedaleko Doks na Českolipsku. Na silnici vedoucí od Doks do sousední vsi Skalka u Doks se srazila dvě osobní auta. Mezi vážně zraněnými byly i děti ve věku 12 a 6 let.

Nehoda u DoksVideo: Michael Polák, Právo

 
Článek

„Obě mají vážná zranění. Jedno transportoval vrtulník do nemocnice v Ústí nad Labem a druhé do motolské nemocnice v Praze,“ řekl Právu mluvčí záchranné služby Michal Georgiev.

Foto: Michael Polák, Právo

Na místě nehody v Doksech zasahovali hasiši.

Nejvážnější zranění má třiatřicetiletá žena, která řídila fabii, v níž seděly i děti. „Žena s dětmi jela směrem od Skalky na Doksy. Při projíždění táhlé levotočivé zatáčky ale zatím z neznámých příčin náhle vyjela do protisměru, kde se střetla s terénním landroverem,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

„Z auta jsme ji museli vyprošťovat. Byla ve voze velmi zaklíněná a vyproštění trvalo asi 15 minut,“ popsal na místě nehody velitel zasahujících hasičů. „Stav ženy je velmi vážný, má mnohačetná poranění,“ doplnil Georgiev.

Foto: Michael Polák, Právo

Jeden z havarovaných vozů v Doksech.

Ženu převezl vrtulník na traumacentrum do Liberce, řidiče terénního auta převezla sanita se spíše lehčím zraněním do českolipské nemocnice.

Nehodu na místě zdokumentovali s ohledem na závažné následky kriminalisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám