Hlavní obsah

U dálnice na Vysočině seděli v trávě dva migranti

Novinky, kub

Policie ve čtvrtek zadržela na Vysočině již podruhé v uplynulém týdnu cizince, kteří do Česka přijeli ukrytí v kamionu. Cizinecká policie zadržela dvojici mužů z Maroka na dálnici D1. Jeden z nich je ještě mladistvý a putoval do výchovného ústavu, dospělého zřejmě čeká vyhoštění.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela na Vysočině dva migranty z Maroka

Článek

O případu informovala v sobotu mluvčí policie Dana Čírtková. Její kolegové zadrželi jiné Maročany, kteří přicestovali do ČR nelegálně, rovněž v pondělí.

Policisté se o podezřelé dvojici pohybující se u dálnice na 165. kilometru dozvěděli ve čtvrtek kolem poledne. „Na místě zajistili dvě osoby, které seděly v travním porostu u dálničního tělesa na okraji komunikace,” uvedla Čírtková.

Policie zadržela na Vysočině 24 cizinců, některé s covidem

Krimi

Cizinci uvedli, že jsou z Maroka. Neměli cestovní doklady, ani oprávnění k pobytu v Česku. Vypověděli také, že přicestovali v úkrytu návěsu kamionu z Rakouska a měli namířeno do Německa.

Foto: Policie ČR

Oba cizince bez dokladů našla policie u dálnice D1

Policie oba zajistila, testy na onemocnění covid nákazu vyloučily. U jednoho ze zadržených si policie nebyla jistá, jestli je mladistvý, což se nakonec potvrdilo po speciálním vyšetření v nemocnici. Jeho věk policie neupřesnila, mluvčí k němu dodala, že ho soud poslal do výchovného ústavu v Praze.

U druhého cizince policie zahájila správní řízení ohledně vyhoštění, byl umístěn do specializovaného zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám